Në mbledhjen e dytë të Komitetit Kombëtar të Rindërtimit, Luljeta Bozo, profesoreshë e inxhinierisë, ka kërkuar që të hetohen të gjithë ata persona që kanë dëmtuar pallatet me heqjen e mureve. Sipas Bozos, jo çdo person mund të ndërhyjë si të dojë në ndryshimin e strukturës së një pallati.

“Për qytetet kam një shqetësim real sepse ka struktura që duken shumë mirë, por ka kaq shumë ndërhyrje sa unë nuk jam e sigurt se çfarë do të bëhet më vonë. Ndërhyrjet janë që nga heqja e mureve dhe arkitraut. Kanë ndërhyrë banorët. Këta që kanë bërë këtë dëm duhet të përgjigjen, secili nuk mund të bëjë si të dojë”, tha Bozo.

Edhe sa i përket atyre godinave të shembura nga tërmeti i 26 nëntorit, Luljeta Bozo kërkoi nga drejtësia që të veprojë sepse problemet e tyre ishin raportuar më parë.

Më tej, Bozo kërkoi nga administrata që të veprojë më shpejtë dhe larg burokracive, pasi momentin e konsideroi njësoj si “një kohë lufte”.

Top Channel