Deputeti Ralf Gjoni duke folur në parlament për negociatat, foli edhe votën e emigrantëve, për të cilin tha se ky është një premtim i pambajtur nga PS, duke i bërë thirrje konkretisht socialistit Taulant Balla.

“Kam dëgjuar Ballën për votën e emigrantëve. Ku janë propozimet konkrete. Si do realizohet votimi i tyre. më shumë kujdeset Top Channel për këtë se sa ju”, tha Gjoni duke iu referuar lajmit që top Channel transmetoi ditën e djeshme.

  Vota e emigrantëve u harrua/ Rama e premtoi, por nuk e ka më prioritet të Reformës Zgjedhore

“Ne kemi një pikë të rëndësishme, vota e emigrantëve. Por të gjitha këto, përfshirë edhe këtë mund të marrin kohë akoma, nuk kemi një ngut, kemi ngut për rekomandimet e OSBE-së”, tha Rama në “Repolitix”.

Betimi i Edi Ramës për realizimin e votës së emigrantëve është bërë edhe nga foltorja e parlamentit disa muaj më parë.

“Ne do të shkojmë përpara sikundër do të çojmë përpara edhe votën e emigrantëve dhe të shohim kush është shumicë e popullit shqiptarë”, shtoi kryeministri më tej.

E ndërsa të thënën me të bërën e ndan një det i tërë, Edi Rama premtimin e bëri edhe në Samitin e Diasporës.

“Mundësinë tuaj për të votuar ka vetëm dy rrugë o do ta bëjmë o do ta bëjmë. Unë uroj ta bëjmë të gjithë së bashku me konsensus dhe nëse nuk do mundemi ta bëjmë me konsensus do ta bëjmë edhe pa konsensus”, tha ai.

Top Channel