Çdo ditë në portin e Vlorës gjen peshkatarë amatorë që gjuajnë peshk për të kaluar kohën e lirë dhe për pasion. Në të gjithë vijën bregdetare të Vlorës gjen peshkatarë, qytetarë vlonjatë, por në verë edhe pushues, që peshkojnë me grepa.

Peshkatarët e grepave dalin herët në mëngjes, sepse sipas tyre është dhe koha që peshku i afrohet bregut për ushqim. Lidhin grepin, vënë karremin dhe presin. Ka ditë që nuk bie peshku në grep, por nuk shqetësohen.

Nuk ka rëndësi nëse kapin peshk apo jo. Për këta peshkatarë është qetësues ky aktivitet që i bën të qëndrojnë në natyrë buzë detit larg kafeneve dhe zhurmës së qytetit.

Top Channel