Një artiste ka transformuar shtëpinë e saj të vitit 1920 në një muze, duke e dekoruar atë me 10 mijë pllaka qeramike dhe objekte të tjera prej xhami dhe balte.

Kay Aplin, 48 vjeç ka dekoruar të gjithë hapësirën e shtëpisë së saj në Brighton, Angli duke filluar nga tualeti, kuzhina dhe kopshti. Për të realizuar këtë projekt zonjës Aplin i janë dashur 11 vjet, pasi ajo e ka nisur këtë projekt që nga koha kur ajo ishte studente në Kolegjin e Arteve në Chelsa, ku ajo studioi në degën e qeramikës.

Lidhur me këtë projekt ajo tha: “Unë jam frymëzuar nga ngjyrat, i dua shumë ngjyrat dhe më pëlqen të bëj gjëra spektakolare. Tanimë shtëpia ime është një vend më të vërtet i këndshëm për të jetuar, pasi është shndërruar në një muze”.

Shtëpia e saj aktualisht pret gati 2 mijë turistë në vit nga e gjithë bota dhe kushdo që shkon aty shpreh habi për mënyrën se si është projektuar. Ajo prej kohësh shtëpinë e saj muze e jep me qira për turistë të ndryshëm dhe qëllimi i saj

Top Channel