Rudina Hajdari, kryetare e Grupit Parlamentar Demokrat, shprehet kundër amendimeve ligjore që kanë për synim të rregullojë median online në Shqipëri dhe të luftojë lajmet e pavërteta. Deputetja Hajdari thekson se ky ligj nuk është në linjë me praktikat më të mira ndërkombëtare, por është i llojit ‘Putinist’ që i shërben vetëm atyre që janë në pushtet.

“Ligji i ri për mediat nuk është në linjë me praktikat më të mira ndërkombëtare, nuk merr parasysh rekomandimet e OSBE-së dhe shpërfill shoqërinë civile. Një ligj i llojit ‘Putinist’ që që i shërben vetëm atyre në pushtet dhe nuk lë hapësirë për vetërregullimin e shtypit”, shprehet Hajdari.

Paketa anti-shpifje e miratuar nga qeveria më 3 korrrik parashikon masa drastike ndaj portaleve “online”, që publikojnë lajme “fake news”. Ndryshimet në ligje parashikojnë gjoba dhe penalizime të rënda deri në mbylljen e portaleve.

Top Channel