KQZ nis në Shkodër materialet zgjedhore, Bashkia: S’ka zgjedhje, godinat nuk janë në dispozicion

27/06/2019 12:56

Partia Demokratike në Shkodër ka paralajmëruar se në orën 20:00 të ditës së sotme do të ngrihen në protestë për të ndaluar vendosjen e materialeve zgjedhore që KQZ ka nisur drejt KZAZ në Shkodër.

Ndërkohë përmes një njoftimi zyrtar, Bashkia e Shkodrës, e cila drejtohet nga demokratja Voltana Admi, është shprehur se godinat në varësi nga Bashkia nuk janë në dispozicion për depozitim të materialeve zgjedhore dhe se ky qark do të zbatojë dekretin e Presidentit, iu cili më 10 qershor anuloi zgjedhjet lokale të 30 qershorit.

Njoftimi i Bashkisë Shkodër

Përmes medieve, kemi mësuar se drejt Qarkut të Shkodrës është nisur nga KQZ-ja bazë materiale.

Siç kemi informuar edhe më herët KQZ-në, në zbatim të dekretit të Presidentit të Republikës, Kodit Zgjedhor, ligjit 139/2015 “Për vetëqeverisjen vendore”, nuk ka funksionuar asnjëherë dhe aq më shumë pas datës 10 qershor 2019, asnjë e ashtuquajtur KZAZ në territorin e Bashkisë së Shkodrës.

Në asetet pronë dhe në menaxhim të Bashkisë së Shkodrës, me urdhër- pune, janë punonjës të administratës vendore që po vijojnë dhe do të vazhdojnë punën për administrimin dhe menaxhimin e godinave.

Ndërkohë, në detyrë funksionale, punonjësit janë pajisur me urdhrin e punës dhe me shkresën dërguar më herët KQZ-së ku bëhet me dije se godina e Pallatit të Sportit dhe të tjera asete të Bashkisë Shkodër, nuk janë vënë në dispozicion nga qeverisja vendore për funksione të tjera. Në këto kushte, këto godina nuk janë në dispozicion për depozitim të materialeve të kujtdo institucioni qofshin.

Bashkia e Shkodrës i kërkon Policisë së Shtetit dhe zyrtarëve të KQZ-së, për çdo këkresë që mund të kenë për sa më sipër, ti drejtohen me shkresë institucionit të Bashkisë Shkodër.

Si deri më tani, nxisim të gjithë individët dhe institucionet të zbatojnë rigorozisht Kushtetutën, Dekretin në fuqi të Presidentit të Republikës, Kodin Zgjedhor, ligjin 139/2015 “Për vetëqeverisjen vendore”, Kartën Europiane për Autonominë Vendore. Sjellim në vëmendje që shkelja e tyre, ngarkon me përgjegjësi ligjore çdo individ apo institucion.

Top Channel