Në ritmet e himnit shqiptar dhe atij amerikan, kryegjyshi i Bektashinjeve, Haxhi baba Edmond Brahimaj është nderuar si një shembull i gjallë i harmonisë fetare në Shqipëri.

“Sot kam nderin të dorëzoj këtë flamur që është valëvitur në kryeqytetet e Botës në selitë e Amerikës, Baba Mondit. Është një simbol i botës së lirë dhe dhuratë për njeriun e Zotit që i ka shërbyer njerëzimit. Një burrë i madh që ushqen vlerat e lirisë dhe të drejtave fetare”.

Kryegjyshi botëror i bedakshinjeve, shprehu velerësimet e tij, për nderimin e marrë.

“Është kënaqësi për mua të përshëndes, këtë ceremonial modest për vlerësimin e shlelqyer që i behet selisë së shenjtë bekdashiane, ndaj me lejoni që se bashku me lutjet të përcjell urimet me të begata, zemra ne harmoni”- tha Haxhi Dede Edmond Brahimaj- Kryegjyshi Botëror i Bektashinjve

Çmimi i Mirënjohjes iu dorëzua nga Zëvendës Presidenti i Kongresit Hebraik Amerikan, Munr Kazmir, për kontributin e shquar në përhapjen e fjalës së Zotit dhe vlerave më të larta mes njerëzve.

Top Channel