FILE- In this file photo dated Wednesday, March 11, 2015, health workers walk inside a new graveyard for Ebola victims, on the outskirts of Monrovia, Liberia. Despite the drop in reported Ebola cases, Dr. Bruce Aylward, leading WHOís Ebola response, declared Friday April 10, 2015, that itís too early for World Health Organization to downgrade the global emergency status of the biggest-ever Ebola outbreak in Africa. (AP Photo/Abbas Dulleh, FILE)

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka dhënë alarmin për epidemitë e reja vdekjeprurëse.

OBSH merr shkas nga shpërthimi masiv që ka ndodhur me Ebolan, ku tani kanë kapur shifra alarmante. Republika Demokratike Kongos po përjeton shpërthimin e dytë më të madh në gjithë historinë e saj.

Tashmë duket sikur OBSH është dorëzuar përballë Ebolas dhe bën thirrje alarmuese për epidemi të tjera vdekjeprurëse. Organizata Botërore e Shëndetësisë bashkë me organe të tjera do të përqëndrohen në përgatitjen për përballjen me epidemi të tjera.

Top Channel