Në Shtëpinë Tonë/ Në Shqipëri 1% e popullsisë belbëzojnë, ja si mund kurohet

23/05/2019 11:26

Hezitimi në të folur është i zakonshëm tek fëmijët. Por, kur ky vazhdon, atëherë kemi një problem të belbëzimit.

Specialistët e kësaj fushe si mjeke, psikologë, logopedistë mendojnë se faktorët që mund të ndikojnë në shfaqjen e belbëzimit mund të jenë të shumtë dhe të ndryshëm.

Disa fëmijë kanë probleme në artikulim e disa të tjerë vështirësi me shprehjen e gjuhës, me vendosjen e mendimeve në fjali ose si rezultat i fjalorëve të tyre.

Belbëzimi ose ndryshe siç thotë mjeku logoped, Erges Eskiu, vihet re tek fëmijët gjatë moshës 2-5 vjeç, pikërisht në periudhën kur truri i fëmijës zhvillohet shpejt dhe arrin, njëkohësisht, të kuptojë dhe të mendojë shpejt.

Specialistët e kësaj fushe si mjeke, psikologë, logopedistë mendojnë se faktorët që mund të ndikojnë në shfaqjen e belbëzimit mund të jenë të shumtë dhe të ndryshëm.

Eskiu, na tregon shkaqet që çojnë fëmijët në përdorimin e belbëzimit, si duhet kuruar dhe shumë informacione të tjera.

Sipas Eskiut, në Shqipëri rreth 1% e popullsisë përdorin belbëzimin.

Ndiqeni klipin e me poshtëm.

Top Channel