Franko Bendo dhe jeton në fshatin Gërmenjë e Vogël është diagnostikuar 2 vjeçare me talasemi. Që atëherë ai endet çdo 21 ditë në spitale për të marrë gjakun pa të cilin ai nuk mund të jetojë dot.

Momentet më të vështira janë kur shkon ne spital dhe nuk arrin te marre gjakun që i duhet.

Shpesh Franko ndien edhe peshën e sëmundjes në një formë tjetër, atë të anashkalimit nga shoqëria.

Sëmundja e talasemisë dhe mundësitë ekonomike nuk e lejuar Frankon të vazhdojë shkollën më tej se klasa e 5-të.

Por ëndrrën nuk e ka braktisur ende sot që është 21 vjeç.

Top Channel