Debatet për luftën e LANC janë rikthyer duke përfshirë dhe politikën. Përplasja vijon me Institutin e Krimeve të Komunizmit. A ka pasur luftë civile dhe a është pranuar ajo? A janë kryer gjatë luftës krime lufte dhe a e minimizon kjo lavdinë e luftës?

Në Top Show, Henri Çili u shpreh se “ajo që ka bërë Agron Tufa me është dukur interesante dhe e guximshme”.

“Agroni më është dukur i vetmuar dhe i sulmuar për këndvështrimin që ka për periudhën e luftës. Krimi komunist a ka një parandjenjë. Unë mendoj se po sepse krimi komunist ka nisur para 29 nëntorit 1944”, tha Çili.

Top Channel