Brazili është një nga furnizuesit më të mëdhenj të tregjeve botërore me mish. Shqipëria importon çdo vit mbi 800 milionë euro produkte bujqësore. Mishin, kryesisht e importon nga Brazili dhe nga Argjentina.

“Shqipëria nuk i plotëson dot nevojat për mish. Kështu, çdo vit importohen mbi 35 mijë tonë mish të të gjitha llojeve, me një vlerë finaciare mbi 70 milionë dollarë në vit”, tha për “Top Story”, Ndoc Faslia, ish-zv.ministër i Bujqësisë.

Numri i gjedhëve që mbarështohen në Shqipëri ka ardhur në ulje këto 25 vitet e fundit. Kjo, për një sërë arsyesh , si migrimi, emigrimi apo edhe situata e rënduar e fermërëve, të cilët pothuajse nuk marrin asnjë ndihmë nga shteti.

Top Story/ Shqipëria importon 70 milion dollar mish nga BraziliBrazili është një nga furnizuesit më të mëdhenj të tregjeve botërore me mish. Shqipëria importon cdo vit mbi 800 milionë euro produkte bujqësore. Mishin kryesisht e importon nga Brazili dhe nga argjentina.“Shqipëria nuk i plotëson dot nevojat për mish. Kështu çdo vit importohen mbi 35 mijë ton mish të të gjitha llojeve me një vlerë finaciare mbi 70 milionë dollar në vit”, tha për Top Story Ndoc Faslia, ish – zv.Ministër i BujqësisëNumri i gjedhëve që mbarshtrohen në Shqipëri ka ardhur në ulje keto 25 vitet e fundit. Kjo për një sërë arsyesh , si migrimi, emigrimi apo edhe situata e rënduar e fermërëve të cilët pothuajse nuk marrin asnjë ndihmë nga shteti.

Posted by Top Story në Top Channel on Wednesday, April 24, 2019

Top Channel