Modifikimet më të shumta mund të bëhen te qumështi, djathi e gjalpi, duke i modifikuar yndyrën shtazore me atë bimore. Pra, e thënë ndryshe, duke i përzierë me vaj palme.

Ky përbërës është i njohur për koston e tij relativisht të ulët, përmban nivel të lartë yndyre dhe shërben për t’i zgjatur jetën produkteve të ndryshme ushqimore. Sëmundjet që vijnë nga vaji i palmës janë të ndryshme, që nga diabeti, e deri tek infarkti.

Por, edhe pse ekspertët ngrenë alarmin për përdorimin e vajit të palmës në produktet ushqimore, laboratori i vetëm shtetëror në vend, ISUV-i nuk e kryen këtë analizë.

“Thjesht dhe pastër mund të tregohet rasti i produkteve të qumështit, i produkteve të fermentuara, si kosi, djathi, gjalpi. Kohët e fundit ka pasur edhe modifikime të një pjese të yndyrës shtazore”, tha Prof. Dr. Ilirjan Malollari, ekspert ushqimi për lëndët kimike.

Top Story/ Ja ku përdoret masivisht vaji i palmës në Shqipëri, shkakton diabet dhe infarktModifikimet më të shumta mund të bëhen te qumështi, djathi e gjalpi duke i modifikuar yndyrën shtazore me atë bimore. Pra, e thënë ndryshe duke i përzierë me vaj palme. Ky përbërës është i njohur për koston e tij relativisht të ulët, përmban nivel të lartë yndyre dhe shërben për ti zgjatur jetën produkteve të ndryshme ushqimore. Sëmundjet që vijnë nga vaji i palmës janë të ndryshme, që nga diabeti e deri tek infarkti. Por edhe pse ekspertët ngrenë alarmin për përdorimin e vajit të palmës në produktet ushqimore, laboratori i vetëm shtetëror në vend ISUV nuk e kryen këtë analizë.“Thjeshtë dhe pastër mund të tregohet rasti i produkteve të qumështit, i produkteve të fermentuara si kosi, djathi gjalpi. Kohët e fundit ka patur edhe modifikime të një pjesë të yndyrës shtazore”, tha Prof.Dr Ilirjan Malollari, ekspert ushqimi për lëndët kimike

Posted by Top Story në Top Channel on Wednesday, April 24, 2019

Top Channel