Kanceri i zorrës së trashë është kanceri i dytë për nga shpeshtësia tek pacientët. Ka disa faktorë që mendohen të janë shkaktar të kësaj potologjie. Në shumicën e rasteve sëmundja është gjenetike, trashëguar nga të afërmit.

Kequshqyerja, jeta sedentare dhe konsumi i duhanit dhe alkoolit bëjnë pjesë gjithashtu në faktorët e rreskut. Kanceri shfaqet si fillim në formën e polipeve, e disa gjendrave si mish i huaj në zorrën e trashë.

Në rast mos ekzaminimi në kohën e duhur me anë të kolonoskopisë, ky polip ka tendencën të kthehen në rrezik serioz për pacientin. Ndër sëmundjet e tjera të sistemit gastrointestinal përfshihet gastrit, ulçra, kolit apo irritime të ndryshme të zorrëve dhe stomakut.

Por sa të kujdesshëm duhet të tregohemi ndaj sistemit tretës? Cilat janë simptomat paralajmëruese?

Sa na rrezikon mos vajtja në kohën e duhur tek mjeku? Gjithçka në Hipokrati, sonte ora 18:20 në Top Channel.

Top Channel