Prej dy vitesh, pjesa perëndimore e qytetit të Librazhdit ka shpëtuar nga përmbytjet. Ujërat e lumit Shkumbin përfshinin të gjithë zonën perëndimore të këtij qyteti, përfshirë edhe aksin nacionale Librazhd Peshkopi, ndërkohë që përveç ndërtimit të pritave, këtu është ndërtuar edhe një shëtitore e cila shfrytëzohet maksimalisht nga qytetarët e Librazhdit

Argjinatura mbrojtëse shtrihet në rreth 1 km përgjatë lumit Shkumbin duke mbrojtur banesat, zonën industriale dhe aksin nacional. Projekti parashikoi që përveç mbrojtjes, kjo të ishte edhe një zonë atraktive, edhe për shkak të peizazhit që ofron bregu i lumit, por edhe për shkak se një qytet i vogël si Librazhdi asnjëherë më parë nuk kishte pasur një shëtitore. Për herë të parë Librazhdi do të ketë edhe një park i cili po ashtu do të shtrihet përkrah lumit.

Top Channel