Pirateria televizive, në kuptimin më të qartë të fjalës është vjedhje! E si çdo vjedhje, ajo ka pasoja financiare. Për rastin e Shqipërisë, kompania Digitalb ka bërë një përllogaritje të humbjeve që shkakton ky krim.

“Përllogaritet që të jenë rreth 150 mijë abonentë, të cilët konsiderohen të paligjshëm, pasi nuk kanë një kontratë me operatorin e shërbimit të medieve të transmetimit. Kjo, e përkthyer në një vlerë financare kap shifrën rreth 10 milionë euro çdo vit. Por, ky dëm nuk iu shkaktohet vetëm operatorëve, ky dëm shkon dhe për buxhetin e shtetit, ku sipas të dhënave të nxjerra nga Drejtoria jonë e Financës, dëmi në buxhetin e shtetit kap vlerën rreth 2 milionë euro për TVSH-në dhe rreth 1.5 milion euro të tatimfitimit”, tregon Besmir Alushi, jurist i Digitalb-it.

Pra, i gjithë ky abuzim masiv shkakton humbje të madhe financiare për kompaninë dhe humbje për buxhetin e shtetit. Gjithashtu, pirateria sjell edhe mungesë investimesh në programacion dhe teknologji për Digitalb.

Top Story/Digitalb: Nga pirateria televizive ne dhe shteti, humbasin rreth 10 milion euro në vitPirateria televizive në kuptimin më të qartë të fjalës është vjedhje. Dhe si çdo vjedhje ajo ka pasoja financiare. Për rastin e Shqipërisë kompania Digitalb ka bërë një përllogaritje të humbjeve që shkakton ky krim. “Përllogaritet që të jenë rreth 150.000 abonent të cilët konsiderohen të paligjshëm pasi nuk kanë një kontratë me operatorin e shërbimit të mediave të transmetimit kjo e përkthyer në një vlerë financare kap shifrën rreth 10 milion euro çdo vit. Pork y dëm nuk i shkaktohet vetëm operatorëve, ky dëm shkon dhe në buxhetin e shtetit. Ku sipas të dhënave të nxjerra nga drejtoria jonë e financës, dëmi në buxhetin e shtetit kap vlerën rreth 2 milion euro për tvsh-n dhe rreth 1.5 milion euro të tatim fitimit”, tregon Besmir Alushi, Jurist, DigitalbPra, i gjithë ky abuzim masiv, shkakton humbje të madhe financiare për kompaninë dhe humbje për buxhetin e shtetit. Gjithashtu pirateria sjell edhe mungesë investimesh në programacion dhe teknologji për Digitalb.

Posted by Top Story në Top Channel on Wednesday, April 10, 2019

Top Channel