Google marrëveshje me Kubën për shkëmbim të dhënash dhe përmirësim të lidhjes

29/03/2019 03:50

Google nënshkroi një marrëveshje me monopolin kuban të telekomit ETECSA të enjten, për të punuar drejt përmirësimit të shkëmbimit të trafikut në internet midis dy rrjeteve të tyre, dhe lidhjes në ishullin e drejtuar nga komunizmi.

Kuba ka kërkuar të rrisë aksesin në internet gjatë viteve të fundit, duke futur cybercafet, pikat e nxehta Wi-Fi dhe internetin celular, por përdoruesit ende ankohen për koston, lidhjen e ngadaltë dhe mbulimin e pamjaftueshëm.

Google dhe ETECSA nënshkruan një memorandum mirëkuptimi për të filluar negociatat për një të ashtuquajtur “marrëveshje të piringut” që do të krijonte një lidhje pa kosto dhe të drejtpërdrejtë midis dy rrjeteve të tyre.

Kjo do të mundësonte qasje më të shpejtë në përmbajtjen e organizuar në serverët e gjigantëve të teknologjisë, në një vend ku informacioni kontrollohet shumë dhe ul shpenzimet për Kubën, të cilat nuk do të duhet më të paguajnë për një ndërmjetës.

“Zbatimi i këtij shërbimi për shkëmbimin e trafikut të internetit është pjesë e strategjisë së ETECSA për zhvillimin dhe kompjuterizimin e vendit”, tha Google dhe ETECSA në një lajm të përbashkët, të lexuar në një konferencë shtypi në Havanë.

Top Channel