“Top Story”, deklarata e fortë e Carpenter: Rusia po përfiton nga djegia e mandateve të opozitës shqiptare

27/03/2019 21:43

Sipas Carpenter, është vërtetuar tashmë sesi Rusia ka financuar parti politike dhe kandidatë nëpër Europë, që nga Marie Le Pen e deri te “Jobik” në Hungari.

Ndaj nuk ka dyshime se ndikon edhe në Ballkan, duke përdorur mjete financiare për të mbështetur parti, politikanë individualë dhe ndonjëherë edhe OJQ, pasi kjo është mënyra ruse e të vepruarit.

“Kur deputetët e opozitës djegin mandatet dhe refuzojnë të jenë pjesë e procesit politik, duke ushqyer përçarje bipolare të politikës, kjo është toka më pjellore, situata më e përkryer që Rusia të përfitojë e të ushqejë më shumë armiqësi, përçarje dhe kaos në shoqëritë e Ballkanit, përfshirë Shqipërinë. Provat e shfaqura në artikullin e ‘Mother Jones’ janë serioze. Ato tregojnë lidhjen që ekziston midis aktorëve rusë dhe me interesat e PD-së në Shqipëri. Kjo është alarmante. Tregon që ekziston një lloj bashkëpunimi mes dy palëve. Tregon që Rusia mund të jetë duke i mbështetur këto interesa, që të krijojë një kundërpeshë ndaj partisë në fuqi. Në rastin e Shqipërisë, duket se Rusia po e provon fatin me Partinë Demokratike, që të arrijë të rrëzojë qeverinë e tanishme”, tha Michael Carpenter, ish-zëvendësndihmës Sekretari amerikan i Mbrojtjes.

Top Channel