Fermerët nisën sot bojkotin dyditor të mosfurnizimit të tregut me prodhime bulmeti, për të kundërshtuar uljen e rimbursimit të TVSH-së nga 20% në 6 për qind.

Grumbulluesit e qumështit dhe agropërpunuesit nga i gjithë vendi u mblodhën sot në Lushnje.

  Fermerët, protestë për TVSH-në 6%. Derdhin qumështin në asfalt

Fermerët nga Divjaka, Fieri, Gjirokastra dhe Shkodra thonë se, këto ndryshime ligjore do të shkaktojnë dëmtim të prodhimit vendas, duke favorizuar importet, do të rrisin informalitetin, si dhe do të cënojnë sigurinë udhqimore.

Protetsuesit bllokuan aksin Lushnje-Fier, duke derdhur qumësht, e duke hedhur lakra e produkte të tjera në rrugë.

Top Channel