Banorët e fshatit Zharrëz thonë se kanë problem shëndetësore nga ndotja e ajrit prej gazit metan. Dy gra janë dërguar me urgjencë për të marrë ndihmën mjekësore në spitalin rajonal te fierit pas problemeve në rrugët e frymëmarrjes dhe alergjinë.

Ndotja e ajrit është ndier edhe nga banorët e tjerë të Zharrzës që gjithashtu kanë patur probleme serioze frymëmarrje. Ata thonë se kjo gjendje u ndodh shpesh.

Sipas banorëve ndotja e ajrit ndodh gjatë furnizimit me naftë bruto në depozitën e dekantimit, pronë e kompanisë Albpetrol, e cila ndodhet vetëm pak metra në dalje të fshatit.

Top Channel