Nisen autobuzët nga Berati për në protesetën e opozitës në Tiranë. Rreth 800 prostestues nga PD-ja Berat dhe 300 nga LSI-ja,janë nisur drejt Tiranës,për tu bërë pjesë e protestës së opozitës që fillon në orën 11 përpara kryeministrisë.

8 autobuza dhe 150 mjete, autovetura, janë mbushur me protestues të PD-së dhe LSI-së nga Berati,ndërkohë që nga Kuçova janë nisur 300 protestues, nga Ura-Vajgurore 150 dhe Skrapari 400 protestues.

Autobuzët dhe furgonat janë nisur përpara degës së PD-së së Beratit,ndërkohë që si asnjëherë tjetër,nga Berati janë nisur mbi 150 mjete tē vogla,autovetura.

Një autobuz me protestues u bllokua nga policia në dalje të qytetit të Beratit për 10 minuta dhe u zbritën jashtë protestuesit. Menjëherë pas mbërritjes së medias dhe kryetarit të PD-së Berat,autobuzi u lejua të largohet drejt Tiranës.

Autobuzët e Beratit nuk pajisen me fletë-udhëtimi drejt Tiranë nga terminali. Kryetari i PD-së Berat,Gazmend Azizi-:”Shteti po pengon ikjen e autobuzëve me protestues nga rrethet. Autobuzët u nisë pa fleta-udhëtimi por kjo do të thotë që rrezikojnë gjibitjen nga policia rrugës. Në rrugët e qytetit si asnjëherë tjetër ka shumë postblloqe policie në rrugë”.

Top Channel