Rikonstruktohet shkolla 9-vjeçare “Sharrë”. Veliaj: Situata në Sharrë, si dita me natën me çfarë e gjetëm

15/02/2019 12:56

Një nga investimet më të reja të Bashkisë së Tiranmës është rikonstruksioni i shkollës 9-vjeçare “Sharrë” në zonën e Kombinatit, e cila ka të integruar edhe sistemin parashkollor.

Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj inspektoi mjediset e rikonstruktuara të shkollës, nga e cila tha se synimi është ofrimi i shërbimeve aty ku janë njerëzit.

“Jam i surprizuar për transformimin që ka pësuar shkolla e Sharrës. Tirana vërtet është e madhe me 27 njësi administrative, por ndonjëherë harrojmë se ajo nuk ka vetëm pjesën urbane, por në Tiranë ka 130 fshatra si Sharra. Kemi shkolla edhe në fshatin Shkallë, pas Dajtit, vetëm për 14 nxënës. Gjithë filozofia si e qeverisë, si e bashkisë, ka qenë t’i çojmë shërbimet aty ku janë njerëzit”, tha Veliaj.

“Është e padobishme që një fëmijë të kalojë dy orë në furgon në mëngjes dhe dy orë në furgon pasdite, qoftë në Kombinat, qoftë për të zbritur më poshtë në Tiranë. Pasja e një shkolle të mirë, mësuesve, profesorëve, edukatorëve të përkushtuar këtu na ndihmon që fëmijët të hedhin rrënjë aty ku kanë familjen. Historia na ka provuar se nga vende të vogla, me njerëz ndoshta jo shumë të famshëm, kanë dalë xhevahire. Jam sot shumë i lumtur që shohim një realitet të transformuar”, deklaroi Veliaj.

Sipas tij, krahasuar me katër vite më parë, e gjithë zona e Sharrës ka pësuar një transformim të jashtëzakonshëm. “Situata sot në Sharrë nuk është perfekte, por është si dita me natën me ç’ka qenë. Fakti që nuk del më tym nga landfilli, po që sot është i mbuluar dhe plehrat përpunohen në mënyrë jashtëzakonisht moderne; fakti që varrezat janë sistemuar, do të thotë që ka filluar një transformim”, u shpreh Veliaj, teksa premtoi investime në të 130 fshatrat e Tiranës. “Ka nevojë për më shumë transformime. Jo vetëm Sharra, por të 130 fshatrat e Tiranës kanë nevojë për ndërhyrje, ama krahasuar me katër vite ku nuk ndodhte asgjë, të paktën sot mund të themi se landfilli, varrezat dhe shkolla u bënë. Nga tre punë çdo vit, e kështu me radhë, mund të mbyllen të gjitha problemet”, tha ai.

Top Channel