Studentët po zhvillojnë pothuajse në të gjitha universitetet procesin mësimor këtë të hënë, përveç Fakultetit të Shkencave Sociale.

Pedagogët e këtij fakulteti po bëjnë grevë, ndërsa dekani Edmond Rapti kërkon nisjen e menjëhershme të mësimit.

Në këtë fakultet, me pedagogët grevistë është bashkuar edhe kryetari i opozitës së Kosovës, Albin Kurti, i cili u ka bërë thirrje për vazhdimin e protestës. Kundër kësaj fryme janë një grup prej rreth 300 studentësh, që kanë kërkuar nga dekani rifillimin e procesit mësimor.

“Ne duhet të komunikojmë me studentët. Ka nga ata që duan mësim dhe ne jemi në grevë”, tha Majlinda Keta, pedagoge e Shkencave Sociale.

Trupa akademike, në takimin e dytë ka rënë dakord në ngritjen e grupit të punës për hartimin e një dokumenti mbi problematikat e ligjit të arsimit të lartë, si dhe fatin e grevës së përgjithshme të pedagogëve ua lanë në dorë asambleve të çdo fakulteti të Universitetit të Tiranës.

Nga ana tjetër, ata kërkojnë nga autoritetet e Universitetit të Tiranës të mbajnë qëndrim për ligjin e arsimit të lartë.

“Senati akademik votoi mbledhjen e së premtes unanimisht për lirimin e godinës së Fakultetit të Drejtësisë, por rektori Mynyr Koni nuk po ushtron kompetencat që i jep ligji i arsimit të lartë, ndryshe nga çfarë tha më 25 janar, kur takoi studentët”.

FOTO GALERI
1/3

Top Channel