“Protesta është shuplakë për qeverinë, por kjo protestë lidhet me ju. Studentët nuk e dinë se nga burojnë tarifat”.

Kështu u shpreh Edi Rama në një takim me rektorët dhe dekanët e universiteteve.

“Mos u fshihni dhe merrni përgjegjësitë në një situatë kur përgjegjësia është shumë e qartë. Nëse ka ardhur dita që të bëni këtë, duhet të rishikojmë autonominë universitare”, u shpreh kreu i qeverisë.

Kryeministri Edi Rama shtoi se i gjithë bordi i administrimit në universitete duhen shkarkuar dhe të zëvendësohen me persona me profile publike.

“Kam dëgjuar që bordi i administrimit ka shumicë të zgjedhur nga qeveria. Po, sepse qeveria është financuesi kryesor. Kam kërkuar të di një rast kur në një universitete ka ardhur një propozim për bordin e Administrimit dhe është penguar nga qeveria? Asnjë rast. Qeveria nuk ka penguar asnjë vendimmarrje. S’po them që bordi ka funksionuar mirë, madje them se bordi duhet të shkarkohet i gjithi dhe duhet të zëvendësohen me persona me profile publike. Kam parë specifikime kur dekani kërkon makinë 60 mijë euro. Jam i gatshëm të marr përgjegjësitë e mija dhe shuplakën ndaj qeverisë që ka dhënë kjo protestë. Hera e parë që një protestë mbahet gjallë duke refuzuar zgjidhjen”, tha Rama.

 

Top Channel