Qamil Laze është një tjetër i zhdukur, trupi i të cilit u gjet 1 milje larg bregut, pranë ishullit të Sazanit, mëngjesin e 24 marsit të vitit 2017.

Familjarët kishin denoncuar zhdukej e tij më 11 marsit, datë në të cilën policia gjeti dhe një gomone të braktisur pranë ishullit me pako me 1.2 ton lëndë narkotike.

Në lagjen Isa Boletini ku jeton familja Laze, ende mbahet zi për peshkatarin që të gjithë e njohin me emrin Numan.

Një shtëpi 3 katëshe, pa mobiluar, papafingoja e së cilës është sistemuar për të jetuar tre vajzat dhe nëna e tyre është gjithë sa la pas Qamil Laze.

Trëndafile Laze, gruaja e peshkatarit tregon se është lajmëruar për kufomën e të shoqit nga peshkatarët, që e gjetën trupin në në detë.

E veshur korb në të zeza, Trendafilja shqetësimin të vetëm ka përballimin e jetesës me tre vajzat e saj. Janë pa pension dhe mbajnë frymën me ndonjë punë të rastësishme që mund të sigurojë e veja.

Më drejtësinë i kanë mbyllur hesapet, e besojnë atë çfarë u ka thënë policia, që Mania u mbyt në det.

E ndërsa familja Laze i mbylli hesapet me drejtësinë me varrosjen e Manes, më 6 majit 2017, salla operative e drejtorisë vendore e policisë lajmërohet për gjetjen e një trupi të kompozuar në afërsi të ishillit të Sazanit.

Familjarët identifikuan viktimën si Ardian Hitaj, babai i tre fëmijëve banorë i lagjes “4 heronjtë”, për të cilin ishte bërë kallëzim për zhduken e tij në muajin mars.

Sipas dosjes hetimore, bashkëshortja e viktimës, Valbona Hitaj i ka treguar gjithçka dinte për zhdukjen e bashkëshortit që ditët e para por Policia e Vlorës, sipas dokumenteve e ka referuar ngjarjen vetëm pas gjetjes së trupit të tij të mbytur, dy muaj më vonë.

Ngjarja është raportuar si mbytje, duke iu referuar ekspertizës mjeko-ligjore, sipas të cilës trupit nuk i janë konstatuar shenja dhuna. Më 26 qershor 2017, Prokuroria e Vlorës ka mbyllur hetimet me argumentin se nuk ka vepër penale.

Top Channel