Një anëtar i shërbimit amerikan u vra në Afganistan të shtunën, duke çuar numrin e viktimave të luftës në SHBA këtë vit në tetë, tha në një deklaratë misioni i Mbështetjes së Përhershme i udhëhequr nga NATO.

Identiteti i anëtarit të shërbimit dhe detajet rreth incidentit do të publikohen në një moment të dytë, tha zëdhënësja për Mbështetjen e Përhershme në Afganistan, Debra Richardson.

Pentagoni thotë se ka rreth 14,000 anëtarë të shërbimit të SHBA-së në Afganistan. Misioni i ushtrisë së SHBA është përqendruar kryesisht në udhëheqjen dhe ndihmën ndaj forcave afgane që luftojnë Talibanët, të cilët u rrëzuan nga pushteti në vitin 2001.

Më shumë se 2,400 forca amerikane kanë vdekur në luftën 17-vjeçare, që është njëkohësisht edhe konflikti më i gjatë i Amerikës.

Top Channel