Princi i kurorës i Arabisë Saudite Mohammed bin Salman mbërriti në Emiratet e Bashkuara Arabe të enjten duke filluar një turne në disa vende arabe, që është njëkohësisht udhëtimi i tij i parë jashtë vendit, që nga vrasja e gazetarit Jamal Khashoggi që shkaktoi një protestë globale.

Princi, sundimtari de facto i vendit, gjithashtu pritet të marrë pjesë në një takim të G20 në Buenos Aires në fund të muajit, ku do të marrin pjesë udhëheqës nga Shtetet e Bashkuara, Turqia dhe vendet evropiane.

Vrasja e Khashoggi, një kolumnist i Washington Post dhe një kritik i princit të kurorës, në konsullatën e Rijadit në Stamboll para gjashtë javësh, ka tensionuar lidhjet e Arabisë Saudite me Perëndimin dhe ka prishur imazhin e princit Mohammed jashtë vendit.

Mbreti Salman i kërkoi trashëgimtarit të tij të zgjedhur, të njohur në Perëndim si MbS, për të kryer turneun “bazuar në gatishmërinë e tij për të thelluar lidhjet e mbretërisë në rajon dhe ndërkombëtar”, njoftoi Agjencia Saudite e Shtypit.

Princi Mohammed u prit me ardhjen e tij në Emiratet e Bashkuara Arabe fqinjë nga Princi i Kurorës së Abu Dhabit, Mohammed bin Zayed al-Nayhan, një aleat i afërt i MbS dhe Arabisë Saudite.

“Ne jemi krenarë për lidhjet tona të rrënjosura thellë. Bashkëpunimi i ngushtë dhe një partneritet i frytshëm janë në ruajtje për vendet tona. Emiratet e Bashkuara Arabe do të jenë gjithmonë një shtëpi e dashur dhe mbështetëse për vëllezërit tanë në Arabinë Saudite”, tha Mohammed bin Zayed në një post në Twitter.

Top Channel