Një grup e qytetarëve protestojnë para gadinës së Qeverisë dhe kërkojnë përgjegjësi për arratisjen e Nikolla Gruevski.

Të pranishmit kërkojnë dorëheqjen e ministri të Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, por edhe paraburgim për Sasho Mijallkov, ish- drejtorin e DSK-së dhe kushëririn e Gruevskit.

Reagime të shumta shfaqi arratisja e Gruevskit, i cili gjendet në Budapest dhe kërkon azil.

Nga Ministria e Drejtësisë u deklaruan se po përgatitet dokumentacioni i nevojshëm për ekstradim, që ku ju ka ardhur njoftimi nga Ministria e Punëve të Brendshme se Gruevski gjendet në Hungari.

Për ekstradimin e Gruevskit janë të nevojshme dokumentet nga gjykata, gjegjësisht vendim përfundimtar, ku gjykata çon vendimin e organit kompetent për ta bërë ekstradimin./Tetovasot

Top Channel