Mishngrënësit duhet të rimendojnë ushqimet e dietës së tyre. Një kasap çuditi botën duke pohuar se kur mishi i derrit që marrin për të shitur nga fermerë ka gjendra tumorale të dukshme, ata vazhdojnë ta shesin për konsumatorët.

Kur blejmë mish nga kasapët, presim që të kemi blerë mishin me cilësinë më të mirë në krahasim me produktet në supermarkete, por ky nuk është rasti.

Mishi është një produkt me kosto të lartë dhe kasapët nuk duan që të humbasin atë dhe nëse ai është i prekur nga sëmundje vdekjeprurëse.

Nuk ka ende një ligj i cili të detyrojë kasapët të denoncojnë te autoritetet përkatëse, kur kafsha është prekur nga kanceri.

Një studim i fundit i kryer në SHBA publikoi disa statistika shqetësuese në lidhje me mishin e shitur dhe të paketuar. Salsiçet e etiketuara si me mish derri, në të vërtetë kishin përqindje të lartë të mishit të kalit.

E vetmja mënyrë për të garantuar cilësinë dhe sigurinë ushqimore mbetet që ta prodhosh vetë. Por diçka e tillë mund të jetë e lehtë me perimet, dhe nëse jeton në vende me mundësi kultivimi.

Me produktet e mishit gjithmonë ka patur përplasje debatuese mes analistësh në lidhje me sigurinë dhe cilësinë. Më poshtë gjeni pamjet shqetësuese të gjendrave tumorale të gjetura brenda një cope mishi.

 

Top Channel