Merkel akoma edhe më tepër e angazhuar në Ballkan

16/11/2018 13:11

Pavarësisht trazirave në politiken e brendshme, Merkel nuk do ta spostojë vëmendjen nga Ballkani, përkundrazi pritet të ketë një angazhim akoma edhe më të madh.

Në një intervistë për DW, Peter Beyer, raportues i grupit parlamentar CDU/CSU për Kosovën dhe Serbinë në Komisionin e Jashtëm të Bundestag-ut, deklaroi se nuk do të ketë anëtarësim të Serbisë në BE pa njohje të Kosovës, dhe prej kësaj linje nuk do të lëvizet.

Ai reagoi ndaj deklaratës së kryeministres serbe, Ana Brnabiç se Beogradi nuk do ta njohë kurrë Kosovën si shtet.

“E kuptoj reagimin e saj”, – thotë ligjvenesi – “Është ende herët të flitet për forma konkrete se si do të bëhet njohja, e kjo do te kërkojë edhe ndryshimin e kushtetutës nga ana e Serbisë. Prandaj dhe bëjmë mirë që ta kujtojmë herë pas here, se cilat janë kushtet e anëtarësimit në BE”.

Beyer u shpreh se me tej se kancelarja është shumë e interesuar në përparimin dhe stabilitetin e Ballkanit Perëndimor. Ajo është mjaft e informuar, edhe pse nuk shprehet gjithnjë në publik.

“Guxoj të parashikoj”, – vazhdon ligjvënësi, “se në të ardhmen e afërt do ta shohim te përfshihet akoma edhe me shume. Detyra e politikave rajonale për ta nxitur të bëjë këtë është të krijojnë një axhendë pozitive dhe përparime, e jo diçka që ngre fronte”.

Top Channel