Kryeministri Rama inspektoi punimet e maternitetit të ri të Sarandës, ku ministrja e Shëndetësisë i paraqiti detajet e investimit.

“ Dikur ka qenë në një zonë në qendër të Sarandës, por komplet i degraduar, sot në një ndërtim të ri në një investim të buxhetit të shtetit të kaluar në vitin 2017 me vlerën e 36 milionë euro, bashkë me pajisjet”, tha Ogerta Manastirlliu.

Për nënat dhe foshnjat që takoi kreu i Qeverisë kishte edhe një dhuratë, ndërsa i njohu edhe me përfitimet financiare të bonusit të bebeve.

Mjekët treguan se aparaturat mjekësore janë moderne por problem mbetet mungesa e mjekëve specialistë që nuk preferojnë të shkëputen nga Tirana.

Në fund, Kryeministri rikujtoi edhe njëherë vendimin e Qeverisë për të rritur pagat vitin e ardhshëm për të gjithë personelin mjekësor.

“Do të keni rritje tjetër rrogash, infermierët, mjekët e gjithë personeli, dhe krahasuar nga ku u nisëm jemi përpara”, tha Rama.

Sipas Qeverisë, maternitete të tilla do të ketë edhe Kukësi, Korça, Pogradeci e Berati.

Top Channel