Google ka thënë të enjten se do të ndryshojë mënyrën se si merret me pretendimet e ngacmimeve seksuale, një javë pasi 20,000 punonjës të saj anembanë botës dolën jashtë zyrës së tyre për të protestuar ndaj reagimit të kompanisë ndaj këtyre çështjeve.

Arbitrazhi do të bëhet i detyrueshëm për ngacmimet individuale seksuale dhe sulmet seksuale, tha Google, duke mundësuar padi për ato çështje. Kompania gjithashtu tha se punonjësit që nuk arrijnë të përfundojnë trajnimin e detyrueshëm të ngacmimeve seksuale do të raportohen në rishikimet e performancës.

“Ne e pranojmë se nuk jemi marrë gjithmonë në mënyrën më të mirë në të kaluarën dhe ne sinqerisht na vjen keq për këtë”, tha Shefi Ekzekutiv Sundar Pichai në një deklaratë drejtuar punonjësve. “Është e qartë se duhet të bëjmë disa ndryshime”.

Veprimet e Pichai i përgjigjen disa prej pesë kërkesave kryesore të bëra nga punonjësit gjatë protestave të javës së kaluar. Ata i bënë thirrje kompanisë për të shtuar një punonjës në bordin e saj dhe për të ndarë të dhënat e pagave të lidhura me gjinitë, të cilat as Pichai nuk i trajtoi.

“Të gjithë kanë të njëjtën shkak rrënjësor, që është përqendrimi i fuqisë dhe mungesa e llogaridhënies në krye”, tha në një njoftim për shtyp organizatori dhe punonjësi i Google, Stephanie Parker. “Ne kërkojmë një kulturë vërtet të barabartë,” tha Parker.

Google vuri në dukje se zyrtari i tij kryesor i diversitetit do të vazhdojë të drejtojë diskutime mujore me Pichai në tema të diversitetit dhe barazisë. Kompania gjithashtu tha se do të publikonte politikat e saj të ngacmimit, diskriminimit dhe hakmarrjes.

Top Channel