Shpëtohen peshkatarët, pasagjerët e tragetit tregojnë ngjarjen

04/11/2018 21:34

Pasi kishin dalë në det per peshkim mbrëmjen e së premtes, katër peshkatarë nga Vlora konstatuan në afërsi të Sazanit se nuk u funksiononte pompa e nxjerrjes së ujit.

Edhe pse të ata kanë bërë të pa mundurën për heqjen e ujit nga peshkarexha, ajo u mbyt.

Të katër peshkatarët u hodhën në det duke u mbajtur në një tape plastike. Sipas deklarimeve të tyre, mbytja e peshkarexhes ka ndodhur rreth orës 24, ndërsa ata kanë qëndruar në det gjashtë orë pasi nuk kane patur mundesi komunikimi dhe se 6 milje në perëndim të ishullit të sazanit, mungonin valët telefonike.

Por për fatin e tyre të mirë rreth orër 6 të mëngjesit ka kaluar trageti i Linjës Brindisi Vlorë, i cili i gjeti në det.

Trageti ndali duke zbritur varkat e shpëtimit për të marre peshkatarët. Pasagjerët tregojnë për momentin e shpëtimit të tyre.

“Ishin duke u mbytur. Vajtën me barkë e i shpëtuan”, tregojnë disa pasagjerë të tragetit.

Peshkatarët pasi zbritën nga trageti u shoqëruan në spital dhe më pas në policinë e Vlorës ku u morën në pyetje për atë çfarë kishte ndodhur.

Top Channel