Shumë rajone që ishin goditur nga thatësira në Australi më në fund ju ka rënë shiu i nevojshëm ditët e fundit. Pjesa e New Uellsit që ishte 100% në thatësirë, ka marrë reshjet më të mira në këto dy vjet, sipas meteorologëve.

Byroja Australiane e Meteorologjisë (BOM) e mat atë në drejtim të “mungesës së reshjeve”, një periudhë kur reshjet konsiderohen të jenë nën mesataren.

Këtë vit, nivelet e reshjeve në NSW janë ndër më të ulëtat që janë regjistruar ndonjëherë dhe në një periudhë kaq të gjatë.

Që thatësira të mbarojë Disa rajone do të kishin nevojë për 200-300mm (8-12 inç) reshje shiu të shpërndara për të paktën tre muaj, tha meteorologu BOM Dr Simon Grainger.

Top Channel