Samir Mane u vlerësua si njeriu më i pasur në Shqipëri. Sipas studimit të Institutit Europian Pashko për 10 super të pasurit në vendin tonë, në vend të dytë të fitimit për vitin 2017 është Shefqet Kastrati, i cili pasohet nga Grigor Joti.

Biznesmeni Rrok Gjoka mban vendin e katërt. Më pas, renditet Agron Shapllo. Në vend të 6 është vlerësuar Renis Tërshana. Pas tij, Agim Zeqo. Deputeti Tom Doshi renditet në vend të 8, ndërsa biznesmeni Serafin Orgocka në të 9-tin. Lefter Kallo është i 10 në listë.

“Parë nga këndvështrimi i peshës specifike renditëse të këtij nëngrupi, kemi që sipas këtij kriteri fitimi, 4 të parët përfaqësojnë më shumë se gjysmën e fitimit nga të gjithë së bashku”, thotë Ervis Iljazaj, i cili tregon se ku është bazuar studimi për super të pasurit shqiptarë.

“Studimi për 10 më të pasurit është një studim që Instituti Europian Pashko, e bën duke ndjekur edhe traditën e studimeve ndërkombëtare, duke u bazuar vetëm te deklarimet e licencave në QKB dhe strukturave aksionmbajtëse u zgjerua në analizën e 100 bizneseve më të mëdha me aksionmbajtës shqiptarë”, thotë Enton Palushi, kryeredaktor i gazetës MAPO.

Ndërkaq studimi nxjerr në konkluzion se për peshën dhe përgjegjësinë që ky komunitet përfaqëson ndaj ekonomisë shqiptare, përbën një pasuri kombëtare.

Renditja sipas Kapitalit Aksioner Takues

(Vlera financiare e aksioneve që i takon secilit individ).

 1. Samir Mane
 2. Shefqet Kastrati
 3. Vasil Naçi
 4. Tom Doshi
 5. Frident Kuqi
 6. Aleksandër Pilo
 7. Irfan Hysenbelliu
 8. Renis Tërshana
 9. Artan Dulaku
 10. Aleksandër Frangaj

 Renditja sipas Fitimit të Vitit 2017

Nr. Aksioneri

 1. Samir Mane
 2. Shefqet Kastrati
 3. Grigor Joti
 4. Rrok Gjoka
 5. Agron Shapllo
 6. Renis Tërshana
 7. Agim Zeqo
 8. Tom Doshi
 9. Serafin Orgocka
 10. Lefter Kallo

Renditja sipas Kapitalit Neto të Vitit 2017

Nr. Aksioneri

 1. Samir Mane
 2. Shefqet Kastrati
 3. Vasil Naci
 4. Behar Çukaj
 5. Tom Doshi
 6. Besnik Sulaj
 7. Renis Tërshana
 8. Edmond Leka
 9. Idajet Ismailaj
 10. Aleksandër Pilo

Top Channel