Përveç shkatërrimit të livadheve nënujore, një masakër tjetër që i bëhet detit dhe gjallesave nën ujore ka ndodhur me një tjetër organizëm detar, që sot pothuajse është zhdukur. Ai është Korali i Kuq. Por si çdo gjallesë tjetër nën ujore, pothuajse është zhdukur fare.

“Anije që hynin dhe dilnin në Shqipëri, gjasma për peshkim dhe transportonin dhjetëra dhe mijëra dollarë korale”, tha Xhemal Mato.

Korali i kuq ka vlerë të madhe në treg pasi është shumë i kërkuar në tregun e bizhuterive. Çmimi i tij shkon deri në 1000 dollarë për gram në tregun europian.

Aktualisht, sa herë dëgjojmë fjalën korale, mbetet vetëm të themi që dikur, i kemi pasur edhe në Shqipëri. Mungesa e koraleve, sjell edhe largimin e peshqve apo gjallesave të tjera detare.

Top Channel