Me 40 minuta vonesë në Maqedoni nisi mbledhja e Komisionit për çështje kushtetuese. Prezent janë  shumica e anëtarëve, përfshirë dhe deputetët e VMRO-DMPNE-së opozitare.

I pranishëm është edhe kryeministri Zoran Zaev e ministri i jashtëm Nikolla Dimitrov.

Disa anëtarë përfshi edhe Liljana Poposkën nuk marrin pjesë, por përfaqësohen nga zëvendësit e tyre.

Komisioni debaton rreth të vetmes pikë të rendit të ditës, ndryshimeve kushtetuese.

Rendi i ditës u miratua me 9 vota pro dhe 7 kundër dhe asnjë abstenim.

Debati mund të zgjas më së shumti 10 ditë, raporton televizioni Alsat.

Top Channel