Ndërtuesi i HEC-it mbi Valbonë, monopolin e fibrave dhe kulla në kryeqytet

19/09/2018 21:46

Kompania që po ndërton HEC-et në Valbonë, nuk është aq e panjohur në Tiranë.

Gener 2 gëzon monopolin e ndërtimit të fibrave optike në rrugët kombëtare, ka fituar sëfundmi koncesioni për rrugën Thumanë-Kashar me vlerë 225 milionë euro, ka ndërtuar disa kulla në kryeqytet përfshirë edhe këto të fundit që po ngrihen tek Diga e Liqenit Artificial.

Duke u rikthyer tek problemi i dokumentacionit të Valbonës, përveç firmave të manipuluara, punimet pa leje dhe masakra mjedisore, Dragobia ndjen edhe tronditjet e eksplozivit. Me një terren të vështirë për të futur tubat në mal, kompania koncesionare ka përdorur lëndë shpërthyese.

Top Channel