Mensat sociale të Bashkisë së Tiranës, drekë për festën e Kurban Bajramit

21/08/2018 17:11

Bashkia e Tiranës, për ditën e shenjtë të Kurban Bajramit, shtroi një drekë festive në të gjitha qendrat e saj sociale për disa dhjetëra familje në nevojë, të moshuar dhe persona me aftësi të kufizuar.

Kryetari Erion Veliaj, i shoqëruar edhe nga Myftiu i Tiranës, Ylli Gurra, zgjodhi që ta uronte këtë festë duke shërbyer drekën në mensën e re sociale të hapur në Njësinë nr. 4, pranë shkollës “Ardian Klosi”. Kryebashkiaku Veliaj, pasi uroi të pranishmit për festën, falënderoi të gjithë ata që këtë ditë feste për gjithë besimtarët myslimanë kanë vendosur që ta kalojnë me ata që janë në nevojë.

“Nuk mund të ketë vetëm Bashkia monopol bamirësinë. Duhet ta ketë çdo institucion tjetër dhe më vjen mirë që Xhamitë e Tiranës na janë bërë krah dhe siç kemi një mensë sociale këtu, kemi një tjetër në Laprakë, një në Kombinat, një në Shkozë, një tek Ura e Tabakëve, një tek Xhamia e Xhurës dhe më vjen mirë që kjo punë po ndahet me gjithë këta vëllezër e motra, sipas kontributit. Unë do të doja t’i ftoja sot të gjithë shqiptarët, jo vetëm ne që jemi mbledhur këtu, ta ndajnë drekën e tyre në tresh; një pjesë për familjen, një pjesë për miqtë që kanë këtu dhe një pjesë tjetër për ata që janë në nevojë. Nëse çdo gjë e ndajmë në tresh, për familjen, miqtë dhe për një nevojtar, atëherë në këtë qytet do ketë më shumë solidaritet”, tha Veliaj.

Kryebashkiaku shtoi se që të jesh një qytetar i mirë duhet të kujdesesh edhe për të tjerët edhe për atë që nuk është vetëm e jotja. “Ne në Tiranë nuk na bën kryeqytetarë fakti si dukemi ose gjuha që flasim, na bën kryeqytetarë sjellja. Kur sillemi në si kryeqytetarë do të thotë që shohim përtej bahçes tonë, shohim edhe për nevojat e tjetrit, shohim edhe për dikë që është në ditën e vet të vuajtjes, edhe për dikë që është në ditën e vet të nevojës. Kjo na bën kryeqytetarë. Kur sillemi si kryeqytetarë jemi të denjë për të qenë pjesëmarrës të kësaj bashkësie që me shumë dashuri i themi Tirana jonë. Unë dua që ta ngre një dolli për ju, për familjet tuaja, t’u uroj shëndet, t’u uroj mbarësi. Zoti u dhëntë të gjithë forcën, të gjithë energjinë dhe të gjithë kurajën për të ecur përpara. Unë e di që secili prej nesh në momente të ndryshme të jetës së vet kalon vështirësi dhe secili prej nesh vjen nga vuajtje nga më të ndryshmet. Pyetja është, do lëmë që vuajtjet dhe vështirësitë të na ulin kokën apo të na japin kurajë për të ecur përpara, për të provuar, për të provuar deri sa t’ia dalim”, deklaroi Veliaj.

Top Channel