Sezoni veror ka nisur dhe pishinat janë ndër vendet më të frekuentuara. Një nga pishinat më të mëdha në vend, që funksionon prej gati 30 vitesh, në pikun e vet frekuentohet nga 1000 njerëz.

Sokol Thuqi, përgjegjës për trajtimin e pishinave, tregon: “Bëhet qarkullimi i ujit 24 orë në 24, me pompa të fuqishme”.

Pishinat mbushen në muajin maj dhe përveç dezinfektimit me klor, i nënshtrohen edhe një procesi tjetër: “Nga ora 5 deri në 9 pastrohen me fshesa të posaçme”.

Në fundjavë ka një frekuentim të madh të pishinës. Disa pushues kanë një merak: “Futen edhe të rriturit te të vegjlit, nuk kemi çfarë bëjmë. Ndihet edhe aroma e klorit në ujë”.

Në pishinë funksionon ambulanca, me mjek dhe infermier. Mjeku pediatër Mikail Spiro shprehet: “Ka gërvishtje, djegie, dhembje veshi nga uji”.

Top Channel