1 korriku shënon daljen nga qarkullimi të qeseve plastike njëpërdorimëshe dhe zëvendësimin e tyre me qese të riciklueshme.

Megjithëse jemi në korrik, nëpër dyqane qarkullojnë qese njëpërdorimëshe, pasi tregtarët thonë se kanë ende gjendje nëpër magazina. Sipas vendimit të Këshillit të Ministrave, kushdo që prodhon, shet apo importon qese plastike dënohet me gjobë që varion nga 10 në 15 milionë lekë të vjetra.

“Kam plot qese plastike në shtëpi. Me ato marr gjërat. Duhet të mësohemi me trasta, të edukohemi”, thonë qytetarët.

Top Channel