“Mobike” nuk mund të vidhen! Disa persona ndiqen penalisht

13/06/2018 19:36

Ndonëse qytetarët e Tiranës u pajtuan shpejt me idenë e lëvizjes me biçikletat “Mobike”, aq sa kanë kanë tejkaluar edhe pritshmëritë, po aq shpejt dolën në pah edhe anët e errta.

Rastet e mungesës së qytetarisë, dashamirës të dhunës, sikurse disa grup djemsh që argetohen duke u përpjekur të dëmtojnë biçikletat.

Dikush tjetër ka tentuar t’i çmontojë ndenjësen, edhe pse si ai që tenton ta vjedhe, si ai që e dëmton është lehtësish i identifikueshëm, madje ka pasur raste që janë çuar për ndjekje penale.

“E kishim parashikuar këtë duke parë edhe çka ndodhur në vende të tjera të Europës. Nuk kemi dashur që ta bëjmë, por kemi qenë të detyruar të denoncojmë dy persona”, thotë Gliti Ilia Xhoxhi, menaxher operacional i Mobike.

Por kushdo që përdor një biçikletë mobike duhet më parë të lexojë rregulloren, pasi mund të penalizohet vetëm për mungesë informacioni.

“Normalisht duhet lexuar rregullorja. Mobike është një pronë publike dhe nuk mund të merret në shtëpi. Kemi patur raste që i kanë marrë në kat të tretë, kat të katërti, i kanë futur në shtëpi. Kjo nuk lejohet”, shton Xhoxhi.,

Pjesët e biçikletës “Mobike” nuk mund të përdoren për skrap, pasi ato janë lehtësisht të identifikueshme dhe të gjitha pikat e grumbullimit të skrapit janë në monitorim.

Top Channel