Ushqimet e “Zdrales”, tregjet në Shkodër shumë të ndotura

31/05/2018 15:13

Sikur të mos mjaftonte shqetësimi për mënyrën sesi janë prodhuar produkte bulmeti, edhe tregtimi i tyre në pluhur e nxehtësi shton pasigurinë e ushqimeve që konsumojnë qytetarët e Shkodrës.

Qumësht, djathtë, gjizë që shiten në trotuar e rrugë gjen në të dy tregjet e mëdha të qytetit atë të “Rusit” dhe të “Zdrales”.

Jo rrallë qytetarët thonë se nga prodhimet e pakontrolluara kanë përfunduar e në spital, por rikthehen në rrugë, sepse aty mund të blejnë më lirë.

Pluhuri dhe temperaturat e larta në këtë stinë e shtojnë rrezikun ndaj përveç ndërgjegjësimit qytetar duhet dhe një ndërhyrje institucionale për vendosjen e tregtimit brenda parametrave normale.

Top Channel