Lumi Vjosë ka shkatërruar rrugën që lidh disa fshatra të Fierit.

Prurjet e shpeshta të lumit Vjosë, veç dëmit të shtëpive, orendive shtëpiake dhe prodhimeve bujqësore, kanë shkatërruar e gërryer dalëngadalë edhe rrugën që lidh njësitë administrative, Levan dhe Frakull.

Banorët thonë se shkak për erozionin është shfrytëzimi pa kriter për nxjerrjen e inerteve dhe mungesës së paneleve mbrojtës. Prej 4 muajsh fermerët nuk i transportojnë dot prodhimet bujqësore, në tregjet e zonës.

Ndërsa askush nuk merr masa për rrugën e dëmtuar gjatë dimrit, Vjosa po përparon edhe në tokat bujqësore në fshatrat Kashisht, Sheq Musalalaj, Kafaraj dhe Cerven.

Top Channel