Kreu i Komisionit hetimor “Tahiri”, Edi Paloka ka paralajmëruar padi për institucionet që tentojnë të bllokojnë punën e komisionit.

“Të gjitha institucionet kryesore që marrin urdhra nga Edi Rama s’kanë sjellë informacion. Do zbatoj pike për pike kodin penal për kë nuk jep informacion duke penguar komisionin hetimor”, tha Paloka duke e quajtur të qëllimshme mungesën e ardhjes së informacionit.

Debati ka qenë për pajisjen e deputetëve të komisionit me certifikatë sigurie që nuk e kanë të gjithë. Opozita akuzon kryeministrin që po pengon qëllimisht punën e komisionit, pasi DSIK është institucion në varësi të kryeministrit dhe është ai që nuk ka bërë paijsjen, ndërkohë që për informacion paraqet si argument mospasjen e kësaj certifikate nga deputetët.

Paloka: Institucionet, përgjigje negative. Xhafaj na jep leksione komisionesh

Kreu i komisionit hetimor “Tahiri” Edi Paloka bëri të ditur se pjesa më e madhe e institucioneve ku janë kërkuar informacion kanë kthyer përgjigje negative.

Kryeministria, ministria e Brendshme apo dhe ajo e Drejtësisë sipas Palokës, nuk kanë dërguar shkresa, duke u shprehur se është një përpjekje për të penguar informacionin.

“Nga shumica e institucioneve përgjigjet kanë qenë negative. Nuk e di si e bashkërendon punën kjo qeveri po të gjitha institucionet që nga kryeministria, ministria e Brendshme, kryeministri thotë që pret DSIK t’i çojë materialet. Historinë me DSIK ju e keni ndjekur. Nuk çojmë informacione pa na garantuar DSIK, që është institucion në varësi të kryeministrit dhe nuk jep informacion për materiale që nuk janë të klasifikuara.

Zoti Xhafaj na ka çuar një shkresë se na bën leksion se si duhet të funksionojë një komision hetimor, na pyet a keni miratuar një plan hetimi apo jo. Ndërkohë që dhe ai zotëria bën sikur nuk e njeh ligjin, po nuk i takon fare të na tregojë si funksionon komisioni hetimor.

Policia ka kërkuar kohë deri më 30 prill dhe asnjë material nuk ka bërë. Të njëjtën gjë bën dhe dogana, ka kërkuar afat deri më 25 prill sot jemi dy maj dhe nuk ka çuar asnjë informacion”, bëri të ditur Paloka.

Ministria e Brendshme ndërkohë kishte kërkuar 2 muaj kohë për kthimin e përgjigjes. “Certifikatën nga DSIK se kemi akoma në dorë”, tha Paloka.

“Tahiri”, Paloka-Felajt: Uzurpove postin e kryetarit. Felaj: Nuk ta zë vendin pa merak

Mbledhja e mëparshme e komisionit hetimor “Tahiri” është bërë objekt debati mes maxhorancës dhe opozitë që në nisje të mbledhjes së radhës.

Kryetari i komisionit Edi Paloka akuzoi nënkryetaren se ka uzurpuar postin e kryetarit, por ai u mjaftua vetëm me një debat publik.

Paloka: Ajo e ashtuquajtura mbledhje që bëtë përveçse është nul është në shkelje të plotë të ligjit dhe ju zonja Felaj në atë mbledhje keni uzurpuar postin e kryetarit që nuk ju takon me ligj. E lashë thjesht si denoncim publik se mund tu akuzoja për uzurpim të postit. Ishin kuksianët në protestë e ju dhanë urdhër për të bërë zhurmë.

Felaj: Nuk kam mbledhur komision.

Paloka: Të mbaroj unë pastaj fol prapë se s’ta pret njeri fjalën.

Felaj: Për vijimësi logjike, jo të marrim një pikë që vjen më pas e ta vëmë të parën. Në atë mbledhje që kryetari thotë e thirrëm ne ishte një mbledhje që ishte vendosur dhe ishte thënë që në datën pasardhëse është bërë mbledhja. Nuk kam pasur njoftim nga kryetari.

Paloka: Justifikime kot. E para, keni pasur njoftim nga sekretaria dhe nuk keni pasur të drejtë të uzurponi vendin e kryetarit.
Felaj: S’ta ka zënë njeri mos ki merak.

Paloka: Nuk pretendoj për atë vend mos ki merak.

Debatet kanë vijuar dhe mes deputetëve, pasi nënkryetarja Felaj kërkoi që pika e parë e rendit të ditës, ajo e caktimit të ekspertëve të jashtëm, të kalojë si pikë e fundit.

 

Top Channel