Përfaqësuesja e lartë e BE-së Federica Mogherini, në konferencën e përbashkët për shtyp me Kryeministrin Rama, bëri një krahasim me nisjen e garës në Formula 1, sa i përket situatës aktuale të Shqipërisë drejt integrimin në BE.

“Imazhi që unë kam është linja e nisjes së F1 dhe semafori është i gjelbër, tani fillon gara”, tha Mogherini.

“Nëse Shqipëria dha rezultate në reformën e drejtësisë në procesin e vettingut ndodhi sepse forcat politike u bënë bashkë. Aspirata e qytetarëve tuaj vjen e para, veçanërisht kur bëhet fjalë për një ëndërr që kalon breznitë. Kur bëhet fjalë për perspektivën e mbledhjes së këshillit në qershor. Dje KE u shpreh se kushtet janë përmbushur dhe se Shqipëria është gati të nisë negociatat, me një vendim qartësisht pozitiv për të marrë vendimin. Ky është një rekomandim i pakushtëzuar në termat teknike nëse gjërat do të vazhdojnë. Politika e zgjerimit mbështetet në vlerësimin e mbështetur në meritë dhe rezultati ishte pozitiv. Unë mendoj se kemi lajm shumë të mirë jo vetëm për Shqipërinë, por dhe rajonin”, u shpreh më tej Mogherini.

Top Channel