Përmbytjet në Shkodër; Ujërat lënë pas baltën. Të mbjellat janë kalbur

29/03/2018 20:01

Fermerët e Nënshkodrës në këtë moment as që nuk i mendojnë aplikimet për ndihmë financiare nga shteti. Prodhimet e tyre janë shkatërruar. Ujërat që përmbyten zonën u larguan, por pas kanë lënë çdo gjë të kalbur dhe nën baltë. Të gjitha prodhimet bujqësore të mbjella në këtë stinë u shkatërruan nga ujërat.

Në pothuajse gjithë zonën e Nënshkodrës uji i përmbytjes është tërhequr. Fermerët e Shirqit në Dajç kanë dalë për të parë dëmet që ka lënë pas përmbytja. Për banorët e kësaj zone dy janë problemet më të mëdha shkatërrimi i të mbjellave dhe rreziku i sëmundjeve pasi toka është kthyer në moçal dhe e gjitha zona është ndotur nga kalbja e bimëve.

Pas tërheqjes së ujit, Luigj Macaj, tregon se është rikthyer në banesë dhe gjithçka duhet të fillojë nga e para që nga lyrja e shtëpisë e deri tek të mbjellat e kalbura qe duhen groposur

Luigji i revoltuar me politikën ndër vite tregon se çdo e mbjellë është shkatërruar.

“Vetëm dëme në njerëz nuk kemi. Kam mbi 10 milionë lek dëme”, shprehet Luigj Macaj.

Edhe fermerët e tjerë të zonës raportojnë se çdo e mbjellë ka shkuar dëm dhe për këtë ata thonë se shteti duhet të përgjigjet.

“Kam 15 dylym jonxhë, edhe ajo e reja që kam mbjellë do shkojë dëm”, thotë një prej banorëve

“Po kthehen në moçal, këtu nuk mund të rriten fëmijët”, u shpreh një tjetër.

Mbi 6 mijë hektarë tokë në zonën e Nënshkodrës u pushtuan nga ujërat për ditë të tëra, shkaku ndau dhe debatet, një pjesë mendojnë se erdhi nga qielli, banoret e përmbytur thonë se ju erdhi nga njeriu qe hapi portat e hidrocentraleve.

Top Channel