Deputeti një milionë euro, Alket Hyseni, apartamente, toka dhe llogari bankare

26/03/2018 19:39

Në vitin 2000, Alket Hyseni, në atë kohë 24 vjeç, u bë punonjës i doganës së Kakavijës dhe në vitin 2003, ai kishte një të katërtën e një toke bujqësore prej 6 mijë metrash, të cilën familja e kishte përfituar nga ligji 7501. Bashkë me familjarët ndante edhe një automjet që kushtonte 190 mijë lekë.

Ndërsa nga dy vite në emigracion kishte një depozitë bankare prej 10 mijë dollarësh. Këto janë të dhënat që tregonte ish-doganieri, i cili në një vit kishte një pagë bruto prej 579 mijë lekësh në vit. Në vitin 2004 doganierit, i shtohen edhe të ardhurat prej 910 mijë lekë të ardhura nga një shtypshkronjë, ndërsa në vitin 2005 kur ikën nga puna në doganë, tregonte se nuk kishte shtuar asnjë qindarkë në pasurinë e tij. I diplomuar për “Juridik” në Tiranë në vitin 1999, Alket Hyseni i ka dhënë mundësi vetes që të ndjekë studimet në universitetin Leibniz në Santa Fe të Shteteve të Bashkuara për gjashtë vite nga 2001 deri në 2006.

Pas largimit nga shërbimi në doganë, Alket Hyseni nisi punën lektor në disa universitetet, por drejtonte edhe zyrën ligjore, “Hyseni & Associates” deri në vitin 2014 kur rikthehet punës në administratën shtetërore.

Në atë kohë, Hyseni emërohet kryetar i Task Forcë për pronat e paluajtshme shtetërore, e cila zgjati plot një vit. Në 2016 bëhet drejtor i përgjithshëm i Drejtorisë së Parandalimit të pastrimit të parave ku qëndron deri sa në mars të vitit 2017 Kryeministri e merr si ndihmësin e tij.

Në zgjedhjet e 2017, Alket Hyseni u bë deputet i qarkut të Vlorës, duke mbuluar Sarandën. Pas 11 vitesh pa deklarime, Alket Hyseni tregon që është bërë shumë i pasur me 5 apartamente me një sipërfaqe totale prej 750 metra katrore ka 5 garazhe dhe një ndërtesë me sipërfaqe 285 metra, por edhe llogaritë e tij në euro dhe lekë janë plot.

Alket Hyseni deklaronte se kishte në bankë 115 mijë euro, ndërsa 67 mijë i kishte dhënë borxh. 4.3 milionë lekë, ndërsa 21.5 milionë të tjera i kishte dhënë hua dhe kishte borxhe prej 10 milionë lekë, ndërsa të ardhurat shkonin në 4 milionë lekë në vit.

Deri në maj të vitit 2017, Alket Hyseni deklaronte edhe 20 mijë euro shtesë nga shitja e një apartamenti, si dhe pagat. Të gjitha këto janë shifra të deklaruara nga vetë deputeti socialist për periudhën kur ai ende nuk kishte marrë mandatin.

Në total, llogaritë e tij bankare dhe apartamentet kanë një vlerë prej një milionë euro, ndërsa 4900 metra katrore toke bujqësore fituar me ligjin 7501 i ka kontraktuar me kompani ndërtimi. Në deklarimet e tij të pasurisë, megjithatë nuk shfaqet transaksioni për 11 mijë metra toke në Dhërmi, të blerë prej tij e të shitur brenda pak muajsh tek i ati pensionist.

Top Channel