Banorët e tre lagjeve në Tiranë, linjë të re ujësjellësi

22/03/2018 09:56

Tre zona të ndryshme të qytetit të Tiranës kanë marrë zgjidhje të shqetësimit të furnizimit me ujë të pijshëm. Bashkia e Tiranës ka ndërtuar një lidhje të re me rrjetin e ujësjellësit në rrugën e “Barrikadave.

Një tjetër investim i rëndësishëm është dhe rikonstruksioni i linjës së furnizimit me ujë në rrugën “Xhemollari” në Shkozë, e cila shumë shpejt u vendos në funksion të plotë për të siguruar kështu cilësi dhe siguri maksimale të furnizimit për të gjithë banorët.

Nga kjo ndërhyrje është bërë i mundur furnizimi nga tubacione të reja me materiale bashkëkohore dhe cilësi maksimale. Ndërkaq, pas sinjalizimit të banorëve, Bashkia e Tiranës ka përfunduar me shpejtësi lidhja e re e rrjetit të furnizimit me ujë për banorët e zonës në “Komunën e Parisit”. Grupet e punës së UKT shtruan linjën e re e cila u mundëson banorëve akses më cilësor në rrjetin e shpërndarjes.

Përveç investimeve në linjat kryesore të furnizimit me uji, UKT ka vijuar punën edhe për shtrirjen e investimeve në rrjetin e shpërndarjes së ujit në mënyrë kapilare.

Top Channel