Për të pestën ditë me radhë, banorët e pallatit të rrezikuar në Gjirokastër presin përfundimet e raportit gjeologjik. Megjithëse elektronikisht raporti mbërriti të martën dhe fizikisht posta e dorëzoi atë në bashki dhe prefekturë të mërkurën në mesditë, banorët janë zemëruar që askush nuk u ka komunikuar përfundimet e tij.

Të tensionuar prej situatës një pjesë e tyre janë rikthyer në banesa ndërsa disa vijojnë të presin.

Më parë bashkia kishte njoftuar se raporti do t’ju komunikohej banorëve të martën dhe në bazë të tij do të parashikoheshin edhe masat për evitimin e rrezikut.

Sipas faqes së rekomandimeve të raportit gjeologjik kërkohet largimi i menjëhershëm i banorëve të pallatit të rrezikuar për në mjedise të sigurta deri në marrjen e masave inxhinjerike stabilizuese si dhe monitorimi i vazhdueshëm i rrëshqitjes për t’i paraprirë situatave të rrezikshme.

Top Channel